Backpacken in Australië

Je hebt vast en zeker wel eens een aflevering gezien van het TV-programma ‘All you need is love’. In dit programma worden geliefden met elkaar herenigd. Is het je weleens opgevallen dat er vaak naar Australië gevlogen wordt? Nu heb jij misschien geen familie of vrienden in Australië wonen, maar je kunt natuurlijk wel een backpack vakantie maken in dit land.

Dit land is onder veel jonge mensen, studenten en backpackers favoriet vanwege de veelzijdige natuur en gastvrije bevolking.

Genieten van de mooiste landschappen

Je kunt in dit land uitstekend genieten van schitterende landschappen. In het noorden kun je bijvoorbeeld de Savannah Way volgen.

Huur ook eens een auto en bezoek de regio Gulf Savannah in Queensland. Je kunt hier oog in oog komen te staan met wilde dieren en je vindt er verder adembenemende landschappen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om hier edelstenen te zoeken.

162310894Duiken en surfen in Australië

Een backpack vakantie in Australie gaat natuurlijk gepaard met duiken en surfen. Wist je dat er meer dan 4.000 vissoorten te vinden zijn in de onderwaterwereld bij Australië?
Rondom het Eyre Peninsula kun je zwemmen met zeeleeuwen en dolfijnen. Snorkelen kun je bijvoorbeeld doen bij Clovelly in Sydney.

Nog nooit op de surfplank gestaan? Dan is Australië de perfecte bestemming om hiermee te beginnen. Langs de kust zijn diverse golven te vinden die je kunt leren bedwingen met je surfplank. Plaatsen waar je uitstekend kunt surfen zijn Sydney, New Castle en New South Wales.

Een onvergetelijke ervaring

Eigenlijk is er zoveel te doen in Australië dat je er gerust 3 of 4 weken voor uit kunt trekken. Kun je 2 maanden of een half jaar weg? Doe het dan zeker, want een vakantie in Australië is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Have your say