Breng je vakantie door op de Azoren

Ontwijk je liever het hoogseizoen tijdens een vakantie en ga je er graag in de maand juni op uit? Dan zijn de Azoren de perfecte vakantiebestemming voor jou! Zeker als natuurliefhebber zal een vakantie op de Azoren je aanspreken.

Vanuit Amsterdam naar de Azoren vliegen

De Azoren bestaan uit 9 eilanden die ongeveer 1.500 kilometer voor de kust van Portugal liggen. Volgens veel toeristen is São Miguel het mooiste eiland van de Azoren. De eilanden zelf kun je gemakkelijk met het vliegtuig bereiken vanuit Amsterdam.

Reserveer een huurauto

Tijdens een vakantie op de Azoren is het bijna onmogelijk om overdag in je hotel te blijven zitten. Zelfs als het een beetje regenachtig is, kan elders de zon schijnen. Trek er dus op uit! Zorg ervoor dat je een huurauto reserveert zodat jij jezelf gemakkelijk kunt verplaatsen van de ene naar de andere plek.

Dolfijnen en walvissen spotten

Als je op vakantie bent in de Azoren heb je grote kans om oog in oog te staan met walvissen en dolfijnen. Enkele walvissen die je hier aantreft zijn potvissen, bultrug walvissen, orka’s en blauwe vinvissen. Je kunt diverse safari’s boeken om walvissen en dolfijnen te spotten.

Vogels spotten op de Azoren

Iets dat ook heel kenmerkend is voor de Azoren zijn de diverse vogelsoorten. De Azorengoudvink is een zeldzame vogelsoort die je hier tegenkomt. Vergeet daarom niet je verrekijker mee te nemen! Als je iets eerder dan juni naar de Azoren gaat, tref je bovendien kleurrijke eilanden aan door de grote hoeveelheid bloemen die in bloei staan.

Of het nu een zonvakantie wordt, een rondreis of individuele reis, je zult volop kunnen genieten op de Azoren. Laat je verrassen en boek daarom een vakantie naar de Azoren.

Have your say