Cultureel genieten in Tsjechië

Wil je graag cultureel genieten tegen een betaalbare prijs? Boek dan een voordelige culturele vakantie naar Tsjechië. Dit land wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Een bezoek aan het land is dan ook een lust voor het culturele oog.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Vlieg dan naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië en beleef samen met je partner of vrienden een onvergetelijke vakantie in dit Europese land.

Praag: de culture hoofdstad van Europa

Praag wordt ook wel één van de mooiste steden van Europa genoemd. In deze stad vind je talloze bezienswaardigheden die je culturele hart sneller doen kloppen. Op het Oude stadsplein vind je bijvoorbeeld astronomische uurwerk van Praag. Een ander bouwwerk dat je daar aantreft is de Praagse Burcht.

Wil je tijdens je culturele trip ook ontspannen? In de stad zijn genoeg terrasjes en restaurants te vinden waar je goedkoop kunt eten en drinken.

Een kastelentocht in Tsjechië

Ben je een liefhebber van historische gebouwen? Dan zit je in Tsjechië uitstekend op je plek. Tsjechië is namelijk een land waarin talloze kastelen te vinden zijn. Het kasteel Hluboká in Hluboká nad Vltavou heeft bijvoorbeeld als voorbeeld gediend voor Windsor Castle in Engeland.

Wandelen en skiën in het Reuzengebergte

Natuurlijk mag ook een stukje natuur niet ontbreken tijdens je culturele vakantie naar dit veelzijdige land. Het meest indrukwekkende stukje natuur vind je op de grens tussen Tsjechië en Polen. Hier ligt het Reuzengebergte. Je kunt er uitstekend wandelen aangezien er vele wandelroutes zijn aangelegd. Kom je in de winter? Dan zijn er verschillende pistes te vinden waar je vanaf kunt skiën.

Zowel in de zomer als in de winter is Tsjechië dus de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud!

Have your say