De beste tips voor een vliegvakantie

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, is het handig om altijd wat tips bij de hand te hebben. Ook een checklist met wat je niet mag vergeten mag natuurlijk niet ontbreken.

Om je een fijne en comfortabele vliegreis te kunnen garanderen, volgen hier een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Vliegtickets zo vroeg mogelijk boeken

Boek je vliegtickets zo vroeg mogelijk, dit is namelijk het meest voordelig. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de prijzen zijn van je vliegticket. Een andere voordelige optie is het boeken van een last minute.

Vlieg voor zover mogelijk met low-budget vliegmaatschappijen, waaronder Ryanair en Transavia. Dit is vaak goedkoper dan dat je bij bijvoorbeeld KLM een vliegticket boekt.

Vermeld je contactgegevens op je koffer

Het is niet natuurlijk te hopen, maar de situatie kan zich voordoen dat je koffer kwijtraakt tijdens je vlucht. Vermeld daarom zoveel mogelijk contactgegevens aan je koffer, bijvoorbeeld je telefoonnummer en naam. Het is voor een vliegmaatschappij dan gemakkelijker om je te bereiken wanneer je koffer weer terecht is.

Handige spulletjes om mee te nemen het vliegtuig in

Neem de volgende handige checklist door voor het meenemen van efficiƫnte handbagage het vliegtuig in:

*Oordopjes voor tijdens het opstijgen en landen;
*Tijdschriften en boeken om te lezen tijdens de vlucht;
*Kauwgom voor pijnlijke oren;
*Spelletjes;
*Je laptop of iPad.

Waar moet je op letten bij het inchecken van je bagage?

Per vliegmaatschappij gelden verschillende regels hoeveel handbagage je het vliegtuig in mag nemen. Kijk vooraf op de website van de vliegmaatschappij welke regels er gehanteerd worden. Meestal ligt het gewicht tussen de 5 en 10 kilo.

Overige tips

Wanneer je een dieet volgt, dan is het handig om dit uiterlijk 24 uur van tevoren aan te geven bij de vliegmaatschappij. Er wordt dan rekening gehouden met je dieetwensen.

Vlieg ook zoveel mogelijk doordeweeks. Dit is het meest voordelig. En vergeet vooral niet om er een leuke vakantie van te maken!

Have your say