De meest fascinerende vakantiebestemmingen

Zuid-Afrika heeft een grote variëteit aan kleuren, culturen en tradities. Het is ook een land van contrasten met imposante bergen, uitgestrekte woestijnen en vruchtbare wijngaarden. De Afrikaanse cultuur en het wildlife snuif je overal op.

Een groepsreis in Zuid-Afrika

Een groepsreis door Zuid-Afrika is dé ultieme manier om Afrika te leren kennen. In de vele wildparken in Zuid-Afrika kan onder leiding van een deskundige ranger kennis worden gemaakt met het leven in de wildernis. Op de talloze privéwildreservaten zijn overnachtingen mogelijk in sfeervolle lodges.

Enkele hoogtepunten

Zuid Afrika heeft echter meer te bieden. Het iSimangaliso Wetland, bijvoorbeeld is een uniek moerasgebied, met bergen, bossen, koraalriffen en grasland en vele nijlpaarden, krokodillen en pelikanen. De Drakensbergen, op de grens met Lesotho, bieden een magnifiek uitzicht en het Addo Elephant National Park is bijzonder, omdat hier 550 olifanten leven. Tenslotte, een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad. De majestueuze Tafelberg, prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika zijn hoogtepunten.

Serengeti National Park

De fascinerende flora en fauna dat u ziet tijdens uw Tanzania reizen, met als hoogtepunt het Serengeti National Park is onovertrefbaar. Het aanschouwen van immense kuddes voorbij trekkende wilde dieren is uniek. Evenals het feit, dat hier ongeveer zes miljoen hoef- en roofdieren leven. De Ngorongoro-krater, met in het midden een zoutmeer is een ander hoogtepunt in dit wildreservaat.

De Kilimanjaro

Naast savannen zijn er ook bijna ondoordringbare regenwouden. Eenmaal uit het regenwoud sta je ineens oog in oog met de indrukwekkende berg Kilimanjaro. Het beklimmen van deze bijna zes kilometer hoogste berg van Afrika is voor vele een ultieme uitdaging. Het grootste meer in Afrika bevindt zich ook in Tanzania: het Victoriameer. Dit meer, met zijn vele nijlpaarden, is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland.

Have your say