Een droomreis door Alaska

Wanneer je op zoek bent naar echt avontuur tijdens je reis, is Alaska de uitstekende bestemming om naar toe te gaan. Dit spectaculaire land heeft van alles te bieden: een uitgestrekte sneeuwwereld met een prachtige flora en fauna. Alaska heeft net een beetje dat extra meer wat je in andere landen niet vindt. De bergen hebben net wat meer besneeuwde punten en zijn net wat hoger, de uitzichten zijn er adembenemender en het leven in het algemeen is er gewoon bijzonder. Wanneer dit nog niet genoeg redenen zijn om een rondreis te maken in Alaska, hebben we er hieronder nog een paar op een rijtje gezet.

179252091Verschillende temperaturen
Bij Alaska denken veel mensen aan koud weer, ijs en sneeuw, maar wist je dat het ook zomer kan zijn in dit prachtige land? In de zomer kan het er zelfs rond de 25 graden worden! In deze periode is alles mooi groen en vruchtbaar. Het bijzondere is dat in deze tijd de zon nooit onder gaat.

De winters zijn totaal het tegenovergestelde van de zomer. Het kan er aardig koud worden, maar dat is juist het charmante van dit land. Alaska staat bekend om haar uitgebreide wildleven. Waar zie je anders zoveel orka’s, grizzlyberen, elanden, walrussen en bevers? Voor de echte natuurspotter is het daarom alleen al een reden om door dit land te reizen.

Prachtige omgeving
Op elke plek in Alaska kijk je je ogen uit. Er zijn prachtige blauwe meren, de hoogste bergen, een verfijnde taiga en toendra, wonderbaarlijke gletsjers en gezellige dorpen. Geen enkele plek daar is hetzelfde.

Wanneer je een rondreis maakt is het aanraden om naar Fairbanks af te reizen, waar je het bijzondere Noorderlicht kunt spotten. Dit bijzondere poollicht is maar op een paar plekken in de wereld te ontdekken. Alaska is een mustgo!

Have your say