Een zonnige vakantie op Curaçao

Curaçao is de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die van de zon houdt. Niet voor niets behoort het land al jarenlang tot de meest favoriete vakantiebestemming voor mensen uit Nederland. Het tropische klimaat is er heerlijk, de stranden prachtig en natuurlijk mag ook de gastvrije en vriendelijke bevolking zeker niet vergeten worden.

Curaçao als waterparadijs

Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Curaçao dan kun je ontzettend veel leuke activiteiten ondernemen. Wat dacht je van de onderwaterwereld op Curaçao? Je kunt er bijvoorbeeld met dolfijnen zwemmen, snorkelen en duiken. Voor iedereen die dol is op water, is Curaçao een absoluut waterparadijs.

Verken Curaçao met de auto

Je kunt op Curaçao heel gemakkelijk een auto huren. Dit is aan te raden wanneer je wat meer van het land zelf wilt ontdekken. Het steppelandschap op Curaçao is namelijk de moeite waard om door heen te rijden met de auto.

Een bezoek aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, mag natuurlijk niet ontbreken. Kenmerkend voor Willemstad zijn de kleurrijke gebouwen die je aan de havens van de stad kunt terug vinden. Uitgaan en winkelen kun je doen in Het Ribfort. Je kunt hier volledig op al je luxe wenken bediend worden!

De stranden van Curaçao

Curaçao wordt natuurlijk gekenmerkt door een grote hoeveelheid stranden. Je ontkomt er daarom niet aan om tijdens je vakantie een bezoek te hebben gebracht aan het strand. De mooiste stranden liggen aan de zuidelijke kuststrook van Curaçao. De noordkust is te ruig om er optimaal te kunnen genieten van de zon. De Grote Knip en Kleine Knip zijn stranden die nog vrij toegankelijk zijn. De overige stranden zijn vaak privéstranden en je moet toegangsgeld betalen om daar te mogen verblijven.

Blue Bay en Playa Porto Marie zijn bijvoorbeeld prima stranden om aan te genieten tijdens je vakantie op Curaçao.

Have your say