Handige bagagetips

Staat er binnenkort een leuke vakantie voor de deur en heb je een leuke koffer gevonden? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jij je koffer zo efficiënt mogelijk inpakt. Je wilt zoveel mogelijk mee nemen en niets tekort komen. Maar waar laat je het allemaal?

Help, waar laat ik al mijn bagage?!

Misschien heb jij jezelf die vraag al honderd keer gesteld. Gelukkig hoef jij je niet al teveel zorgen te maken, want hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen om al je bagage mee te nemen naar je vakantiebestemming.

Natuurlijk zijn er talloze koffers waar je uit kunt kiezen. Wil je weten welke koffer het beste bij jouw reis past? Kijk dan eens welke mogelijkheden, materialen en formaten er zijn en maak op basis daarvan je keuze.

Creëer ruimte in de koffer

In de koffer zelf kun je meer ruimte creëren door gebruik te maken van vacuümzakken. Door middel van deze airbags kun je meer dan 75% ruimte besparen in je koffer. Je kunt er bijvoorbeeld je kleding in opbergen. Door te rollen en persen zorg je dat alle overtollige lucht verdwijnt, zodat er meer ruimte in de koffer ontstaat. Daarnaast blijft je kleding er ook fris door.

Wat gaat mee met de handbagage en hoeveel?

Belangrijke dingen in handbagage zijn bijvoorbeeld medicijnen, je telefoon en een fototoestel. Ook mag je een laptop meenemen in je handbagage. Vloeistoffen mogen mee in de handbagage, maar ze moeten wel verpakt zijn volgens de officiële regels. Wapens en producten van dierlijke oorsprong zijn verboden. Kijk op de site van Schiphol voor nog meer regels voor handbagage.

Low budget vliegmaatschappijen hanteren vaak de regel dat je maximaal 5 kilo mee mag nemen aan handbagage. Bij KLM is dit over het algemeen het dubbele namelijk 10 kilo. De standaard afmeting voor 1 stuk handbagage bedraagt 55 x 25 x 35 cm. Daar kun je prima al je spulletjes in kwijt.

Have your say