Malawi, ontdek het warme hart van Afrika

Wil je een indrukwekkende vakantie beleven die voor altijd je leven zal veranderen? Boek dan een vakantie naar Malawi. Dit land ligt in Zuid-Afrika, ten westen van Zambia. Het staat bekend als een van de armste landen ter wereld, maar heeft daarentegen veel mooie natuur en een vriendelijke en gastvrije bevolking.

Wat maakt Malawi zo bijzonder?
Veel toeristen laten Malawi links liggen. Dit is doodzonde, want het land heeft veel schoonheid in zich. De mooie stranden, de vriendelijke bevolking en de diversiteit aan activiteiten die je kunt ondernemen, maken Malawi tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Natuurlijk word je geconfronteerd met armoede, maar de vrolijke en stralende kinderen zullen je die armoede snel doen vergeten.
Fishermans in Malawi
Kamperen langs Lake Malawi
De hoofdstad Lilongwe is vaak de eerste kennismaking met Malawi. De leuke Afrikaanse marktjes zijn leuk om overheen te slenteren. De beste manier om verder te reizen is van noord naar zuid langs Lake Malawi. Dit is een van de grootste meren in Zuid-Afrika en wordt gekenmerkt door prachtige stranden. Langs het meer zijn diverse campings te vinden waar je kunt overnachten.

Nyika National Park
Het Nyika National Park is een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie in Malawi. Vooral het Nyika plateau geeft je een prachtig uitzicht over de vlakte. Je ziet er volop antilopes en zebra’s lopen en groeien veel prachtige orchidee├źn. Als je wilt, kun je hier paardrijden en mountainbiken.

De vliegduur van Nederland naar Malawi
Voor een reis naar Malawi zit je zo’n 9 tot 10 uur in het vliegtuig. Dat is best een lange vlucht, maar je krijgt er ook veel voor terug. Laat je verrassen door het veelzijdige Malawi en wie weet kom je er volgend jaar weer graag terug.

Have your say