Regel de reispapieren voor je vakantie

Een vakantie gaat goed van start wanneer je zorg draagt voor goede reispapieren. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, kun je hier de belangrijkste aandachtspunten vinden.

Een reserveringsbevestiging is onmisbaarEigenlijk begint het regelen met reispapieren al wanneer je een vakantie online gaat boeken. De meeste websites sturen de reserveringsbevestiging naar je e-mailadres, deze moet je altijd zorgvuldig bewaren. Beschik je over een printer, zorg dan dat je de reserveringsbevestiging uitprint en bewaart in een mapje met reispapieren.

Zijn je identiteitskaart en paspoort in orde?

Binnen Europa kun je meestal gemakkelijk gebruik maken van een identiteitskaart tijdens je vakantie. Ga je verder op pad en bijvoorbeeld naar Amerika of Canada, dan zul je een paspoort mee moeten nemen. Wanneer je deze nog niet hebt geregeld, zorg dan dat je dit zo snel mogelijk doet. Er gaat tijd overheen voordat een paspoort daadwerkelijk klaar is en dit kun je beter maar zo snel mogelijk in orde maken.

Is je identiteitskaart of paspoort verlopen, laat deze dan zo snel mogelijk vervangen.

Heb je een visum nodig?

Voor sommige landen heb je officieel toestemming nodig om in het land te reizen. Deze toestemming kun je krijgen door middel van een visum. Via de website van de Rijksoverheid kun je een overzicht vinden van de landen waarvoor het noodzakelijk is om een visum te hebben. Daarnaast wordt het ook op de website van een reisaanbieder vaak aangegeven.

Sluit een goede reisverzekering af

Ontspannen vakantie vieren begint met het afsluiten van een goede reisverzekering. Heb je er nog geen eentje afgesloten, dan kun je dit soms via een reisaanbieder doen en anders is het verstandig om een vergelijkingswebsite hiervoor te raadplegen.

Denk goed na of je Europese dekking of werelddekking nodig hebt en welke aanvullende opties je wilt verzekeren. Met een goede reisverzekering kun je onbezorgd van je vakantie gaan genieten.

Have your say