Rondreizen in Guatemala

Guatemala is gelegen in Centraal-Amerika en een perfecte bestemming voor een vakantie. Het land is nog niet heel bekend onder toeristen en dat maakt het des te aantrekkelijker om hier je vakantie door te brengen.

Vooral de diversiteit van Guatemala maakt het de moeite waard om een rondreis te maken door het veelzijdige land.

Guatemala City als vertrekpunt van je reisGuatemala_City_(663)

De hoofdstad Guatemala City kan een prima vertrekpunt zijn voor je vakantie. Boek 2 of 3 dagen in een hotel voordat je verder reist, want in de stad zijn een aantal plekken te vinden waar je absoluut geweest moet zijn. Zo heb je vanuit de hoofdstad een prachtig uitzicht over het vulkanische berglandschap met daarin maar liefst 4 vulkanen: de Acatenango, de Agua en de twee werkende vulkanen de Pacaya dede Fuego.

Spectaculair en avontuurlijk is je vakantie dus sowieso in de Guatemala!

Kennismaken met de Maya-cultuur en een kleurrijke bevolkingMayanCalendar

Tijdens je rondreis door de Guatemala kun je kennismaken met de Maya-cultuur. Vooral de Maya-stad Tikal is een aanrader om te bezoeken, een zeer indrukwekkende ervaring. Verder kun je heerlijk wandelen door de talloze oude stadjes en genieten van de kleurrijke bevolking.

Genieten aan de kust

De kust van Guatemala is een prima plek om te genieten. Je kunt hier vogels spotten en kajakken.

Zoek je graag het avontuur op? Dan kun je ook een trektocht maken door het regenwoud van Guatemala.

De beste reistijd voor een vakantie naar Guatemala

De beste periode om een vakantie naar Guatemala te boeken, is na de maand oktober. Het regenseizoen is dan voorbij, waardoor je prima een rondreis kunt maken naar dit schitterende land. Boek daarom je vakantie naar Guatemala en geniet met volle teugen van een veelzijdige vakantie

Have your say