Tips voor Bangkok

Bangkok, een metropool met meer dan 10 miljoen inwoners, wat zijn de dingen die echt niet mag missen tijdens een bezoek aan deze hoofdstad van Thailand.

Belangrijkste bezienswaardigheden
Wanneer je Krung Thep, zoals Bangkok eigenlijk heet, niet eerder bezocht, ga dan zeker naar het Koninklijk Paleis met de Wat Phra Keo. Een gigantisch tempelcomplex met als meest kostbare schat, de jaden Boeddha. Op steenworp afstand vind je Wat Pho, het domein van de Liggende Boeddha. Bovendien is dit het belangrijkste centrum van de Thaise massage. Voeg voor een dag vol cultuur, tenslotte, Wat Arun, de tempel van de dagraad aan je reisschema toe.

Fietsen in Bangkok
Wanneer je het chaotische verkeer ziet, is fietsen wellicht niet iets dat je direct overweegt. Toch is fietsen in het land van de glimlach de moeite waard. Zeker wanneer je de drukke verkeersaders achter je laat en met de stalen ros langs klongs (kleine kanalen) trapt. De bevolking zal je vrolijk lachend toezwaaien en je zult kanten van de stad ontdekken die voor anderen verborgen blijven.

Winkelen in Bangkok
Of het nu gaat om het afstruinen van de lokale markten of je vakantiebudget spenderen in een van de vele winkelcentra, in Bangkok kun je shoppen als de beste. Een topper onder de bezoekers aan de stad is het MBK, een groot warenhuis waar alles te koop is tegen elke prijs. Zoek je originele designer zaken, ga dan naar Gaysorn, waar alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Ben je gedurende het weekend in de stad, sla de Chatuchak Markt dan zeker niet over.

Varen in Bangkok
Bangkok ligt aan de Chao Phraya rivier en leent zich bij uitstek voor een tocht over het water. Neem de Chao Phraya Express Boat en verken de stad halte na halte.

Have your say