Vliegen & camper huren: waarop letten?

Heb je een vliegvakantie geboekt naar een land binnen of buiten Europa en ga je vanaf de airport met de camper of caravan op stap? Dan zul je een aantal zaken vooraf goed moeten regelen om vervelende situaties te voorkomen tijdens je vakantie.

We geven je een aantal tips om je hierbij te helpen zodat je veilig de weg op kunt gaan en daarnaast de mogelijkheid hebt om te genieten van je vakantie.

Je vakantie thuis voorbereiden

Je vlieg- en kampeervakantie begint de voorbereiding thuis. Je gaat namelijk eerst op zoek naar een bedrijf dat caravans of campers verhuurt in het land waar je een vakantie naartoe wilt boeken. Er zijn speciale websites te vinden voor het huren van campers in landen zoals Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australiƫ. Ook voor reizen binnen Europa zijn er diverse websites met verhuurders van campers te vinden.

Waar moet de camper of caravan aan voldoen?

De camper of caravan moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen:

  • Banden met een minimale profieldiepte van 1,6 mm: daarmee kun je veilig de weg op gaan.
  • Staat van de caravan: voordat je daadwerkelijk een caravan of camper gaat boeken is het belangrijk deze te laten inspecteren. Wanneer heeft bijvoorbeeld de laatste onderhoudsbeurt plaatsgevonden?
  • Check het voertuig op schade: voordat je met de camper of caravan op stap gaat is het belangrijk het voertuig te checken op schade en dit te melden bij de verhuurder. Zo kan jou niets verweten worden!

Hoe zit het met je reisverzekering?

Een goede reisverzekering is onmisbaar tijdens je vakantie. Voordat je op vakantie gaat is het altijd verstandig om met je verzekeraar contact op te nemen en na te vragen of er een werelddekking op de polis zit en of er bijvoorbeeld vervangend vervoer geregeld kan worden bij noodsituaties. Maar ook de verzekering van de camper of caravan is belangrijk. Deze moet erop gericht zijn om zoveel mogelijk risico’s af te dekken.

Veilig de weg op

Waar je zelf op moet letten voordat je vertrekt naar het buitenland is je rijbewijs. Is deze nog geldig en zo ja, hoe lang nog? Wordt het al tijd om een nieuwe aan te vragen, of kun je er deze vakantie nog mee op stap gaan? Verder zijn er veel websites met informatie over de regels als je in het buitenland met een caravan gaat rijden.

Nl-rijbewijs

Genoeg zaken om rekening mee te houden, maar uiteindelijk zul je een prima vakantie kunnen vieren in het buitenland wanneer bovengenoemde zaken in orde zijn.

Have your say