Vliegen met kleine kinderen

Een vlucht naar je vakantiebestemming…voor veel mensen betekent dat rustig een boekje lezen, wat drinken, misschien een spelletje spelen of filmpje kijken op de tablet en uitgerust op je vakantiebestemming aankomen. Als je echter kleine kinderen hebt, is een vliegreis meestal een stuk minder ontspannen. In dit artikel een paar tips om de vlucht een stuk aangenamer te maken!

Vliegen met een baby
Alhoewel het misschien intensief lijkt, is vliegen met een baby meestal wel goed te doen omdat ze veel slapen. Zorg voor een goed gevulde luiertas met voldoende schone kleertjes, luiers en eventueel wat speelgoed om op te bijten of ter afleiding. Vergeet ook zeker de voeding niet. Door alle indrukken en geluiden in het vliegtuig vallen de meeste baby’s redelijk snel in slaap na het opstijgen, zeker als je ze eerst nog even voed.

Vliegen met een dreumes
Kinderen tot 2 jaar mogen nog op schoot meereizen, maar juist tussen 1 en 2 jaar is dat vaak juist lastig. Ze willen lopen en spelen, maar zijn nog te klein om echt lang zitten met een boekje of autootje te kunnen spelen. Afleiding is het devies! Neem wat nieuwe speeltjes mee, kleine hapjes zoals rozijntjes (zeker handig voor momenten dat ze echt moeten blijven zitten) en laat ze wanneer mogelijk vooral een beetje rondlopen in het gangpad (onder begeleiding natuurlijk).

Vliegen met peuters en kleuters
Naast dat peuters en kleuters in een vliegtuig een eigen stoel (en dus meer ruimte hebben), is het ook redelijk makkelijk ze met wat nieuw speelgoed langere tijd bezig te houden. Een nieuw kleurboek, nieuwe spelletjes en filmpjes op de tablet en natuurlijk de eigen vertrouwde knuffel of pop. Misschien slapen ze door alle indrukken ook nog wel een uurtje en dan is de vliegreis zo voorbij.

Have your say