Zonnig Oman ontdekken

Boek een vakantie naar Oman

Oman is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken, maar het is zeker een aanrader. Oman biedt namelijk voldoende mogelijkheden om een unieke vakantie-ervaring te beleven. Een vliegticket naar Oman kun je gemakkelijk boeken bij KLM. Deze vliegmaatschappij biedt rechtstreekse vluchten aan naar deze staat. Uiteraard kun je ook een vliegticket boeken via een bepaalde vergelijkingssite.

De beste tijd om Oman te bezoeken

Oman is een land waar het eigenlijk gedurende het hele jaar door warm is. Je kunt Oman het beste bezoeken in de periode van november tot en met half april. Wanneer je buiten deze periodes een vakantie boekt naar Oman, dan moet je rekening houden met hele hoge temperaturen van boven de 40 graden. Ook kan er buiten deze periode veel regen vallen, waardoor er weinig ruimte is voor de zon.

Een gastvrije bevolking

Het land staat bekend om zijn gastvrije cultuur. Mensen zullen je daarom ook snel uitnodigen voor koffie en je overweldigen met dadels. Zeker wanneer je een bezoek brengt aan de Bedoeïenen, zul je daar kennis mee maken. Je kunt tijdens je vakantie in Oman een nacht doorbrengen in de woestijn. Ook mag een tochtje op een kameel natuurlijk niet ontbreken.

Respect voor de cultuur en tradities

Het enige waar je rekening mee moet houden wanneer je een vakantie boekt naar Oman, zijn de tradities en de cultuur van het land. Draag bijvoorbeeld kleding die de meeste lichaamsdelen bedekken. Topless zonnen is verboden in Oman. Maar je kunt zonder probleem badkleding dragen aan zee en in het zwembad. Ook roken, eten en drinken in het openbaar is tijdens de Ramadan niet verstandig om te doen. Wanneer je daar rekening mee houdt, dan zul je zeker een topvakantie beleven in Oman.

Have your say