De 5 mooiste streken van Italië

Toscane

Italië is het perfecte land voor een zonnige vakantie in het buitenland. Het land is beroemd geworden vanwege de pasta’s en pizza’s, maar vooral ook vanwege de wonderschone natuur en de gastvrije bevolking. Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Italië, dan zijn er verschillende streken waar je kunt verblijven. Hier volgt een overzicht met de 5 mooiste streken van Italië.

Gardameer

Kamperen aan het Gardameer is natuurlijk de meest favoriete vakantie voor veel Nederlanders. Het meer is omgeven door hoge bergen en idyllische bergdorpjes. Je kunt er prima surfen, oude kastelen bezoeken of een tocht maken over het water.

Lombardije

Tijdens een vakantie in de noordelijke streek Lombardije, moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de modestad Milaan. Maar ook het Cocomeer en het Lago Maggiore zijn zeker aan te raden. Je kunt er volop genieten van de zon, of er voor kiezen om de bergen in te trekken.

Toscane

Toscane wordt tot de mooiste streken van Italië genoemd vanwege de vele mooie kunststeden die er te vinden zijn, waaronder Florence en Pisa. Maar ook de zonnebloemen, wijngaarden en olijfbomen maken deze streek een geliefde bestemming voor de rustige vakantieganger.

Sicilië

Je kun je vakantie ook doorbrengen op het grootste eiland van Italië. De kust is schitterend en er zijn talloze badplaatsen te vinden waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Maar ook voor een stukje historie kun je in Sicilië prima terecht.

Ligurië

Ligurië is bekend geworden vanwege de grote hoeveelheid kleurrijke bloemen. Maar ook een bezoek aan de havenstad Genoa is zeker aan te raden. Je vindt er bijvoorbeeld mooie marmeren paleizen.

Kortom, boek een vlucht naar Italië en geniet van een onvergetelijke vakantie-ervaring in de mooiste streken van Italië.

Have your say