De hoogtepunten Denemarken

Denemarken is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land ligt op slechts enkele honderden kilometers van Nederland. Vooral de ruimte en rust maken het tot een aantrekkelijk vakantieland voor jong en oud.

Heb je plannen om een vakantie naar Denemarken te boeken? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden.

Kopenhagen en de Deense waddeneilanden

Natuurlijk moet je een bezoek hebben gebracht aan Kopenhagen. De stad met de veel gekleurde huisjes is een prettige plek om te verblijven. De kade van Nyhavn is een plek waar je prima verse vis kunt eten. En wacht je van het huren van een fiets? Je kunt tegen een spotprijs een fiets huren om zo de stad per fiets verkennen.

Net als Nederland beschikt Denemarken over een aantal prachtige waddeneilanden. Zo heb je bijvoorbeeld Rømø, Fanø en Mandø. Het populairste waddeneiland is Fanø. Dit eiland kun je alleen wel slechts per veerboot bereiken.

Legoland

Wie kent LEGO niet? Al heel lang zijn de LEGO-blokjes uitermate populair. Legoland is dan ook al tientallen jarenlang een toeristische trekpleister. Zeker wanneer je kids mee zijn op vakantie, is het de moeite waard om een bezoek te hebben gebracht aan dit schitterende attractiepark. In het park zijn ook volop mogelijkheden om zelf met LEGO-blokjes aan de slag te gaan om zo iets moois te creëren.

Vikingschipmuseum

Een andere bezienswaardigheid die zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie naar Denemarken, is een bezoek aan het Vikingschipmuseum. Deze kun je vinden in de stad Roskilde. Vroeger had deze stad een vooraanstaande positie wanneer het om handel ging. De stad is jarenlang de belangrijkste stad van Denemarken geweest. In het Vikingschipmuseum zelf kun je prachtige gerestaureerde Vikingschepen bekijken. Een absolute aanrader!

Have your say