Een sprookjesachtige vakantie op de Malediven

Op vakantie naar een land in Zuid-Azië? Wat dacht je van een vakantie naar de Malediven? Dit zijn meer dan 1.000 eilanden in de Indische Oceaan. Het wordt ook wel gezien als een sprookjesachtige bestemming. Daar is niets van gelogen, want alles aan de Malediven lijkt nu eenmaal niet reëel. Wat is het dat de Malediven zo speciaal maakt?

Ontdek de onderwaterwereld van de Malediven
De Malediven worden gekenmerkt door prachtige stranden en een adembenemende onderwaterwereld. Hier zie je exotische vissen in de meest bijzondere kleuren in het water zwemmen. Zeker bij de koraalriffen is het aan te raden om eens een duik te nemen of te snorkelen. De meest gewilde plek om te duiken is Banana Reef.

Rondom de Malediven zelf worden diverse boottochten georganiseerd. Het leukste is om een boottocht te maken met een dhoni. Dit is een traditionele zeilboot die gemaakt is van kokoshout. Tijdens de tocht is het goed mogelijk dat je dolfijnen tegenkomt.

De Malediven als huwelijksbestemming
Een vakantie naar de Malediven is niet goedkoop, maar je krijgt er ongelofelijk veel voor terug. De Malediven zijn trouwens ook een interessante bestemming voor een huwelijksreis. Het kan niet anders dan dat hier de romantiek volop tot leven komt. Mocht je de financiële ruimte hebben, kies dan voor de watervilla’s als overnachtingsplek. Deze huisjes zijn gebouwd op palen en steken boven het water uit.

Bespaar op je vakantiekosten
Uiteraard kun je op de kosten van deze vakantiebestemming besparen door het boeken van voordelige vliegtickets. Verder is het verstandig de verschillende aanbieders van een vakantie naar de Malediven naast elkaar te leggen en te vergelijken op prijs. In ieder geval ben je verzekerd van een mooie en onvergetelijke vakantie!

 

Have your say