Een vakantie vol mystiek in Peru

Een vakantie naar Peru belooft een onvergetelijke reiservaring te worden. Het land heeft iets mysterieus in zich en als je wel van mystiek houdt, dan zul je het in Peru zeker naar je zin hebben. Diverse reisorganisaties bieden georganiseerde reizen aan naar Peru, maar je kunt natuurlijk ook zelf je vakantie naar Peru samenstellen.

Boek een verblijf in Lima
Vanuit Amsterdam vlieg je naar Lima, de hoofdstad van Peru. Het is raadzaam om daar een aantal dagen te verblijven. Je kunt dan niet alleen bijkomen van je vlucht, maar ook een aantal mooie bezienswaardigheden bewonderen. Vooral het historische centrum van Lima met de San Francisco kerk en de Catacombes zijn erg indrukwekkend om te zien.

Een bootexcursie naar de Ballestas eilanden
In het plaatsje Pisco heb je de mogelijkheid om een bootexcursie te boeken naar de Ballestas eilanden. Hier sta je oog in oog met pelikanen, pinguïns en zeeleeuwen. Uiteraard ben je verzekerd van de meest hilarische momenten door alle capriolen die deze beesten uithalen.

Maak kennis met de Inca’s
Een stad die je absoluut niet mag missen tijdens een trip naar Peru, is de Inca hoofdstad Cusco. Het is één van de mooiste steden van het land en je kunt er kennismaken met de Inca’s en hun leefstijl. De Inca ruïnes van Sacsayhuaman zijn een aanrader om te bezoeken. Vanaf deze ruïnes heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Eventueel kun je nog een excursie boeken naar de Heilige Vallei. Hier zijn niet alleen veel offerplaatsen te vinden, ook zul je je verbazen over de grote hoeveelheid kennis die de Inca’s bezaten. Dit is onder andere terug te vinden in de aquaducten en dammen.

Boek online je vliegticket
Peru is daarmee een aantrekkelijke optie voor een reis naar het buitenland. Naast een grote diversiteit aan natuur, kun je je er dankzij de Inca’s veel kennis opdoen. Boek daarom een vliegticket en geniet met volle teugen van een vakantie in Peru.

Have your say