Een vliegvakantie naar Turkije

Het land van de zon

Turkije staat bekend als het land van de zon. Maar ook de talloze historische steden die er in dit land te vinden zijn en de gastvrije cultuur, maken het tot een aantrekkelijk vakantieland. Er is ruim 4.000 kilometer aan kustlengte vinden, zodat er voldoende ruimte is om aan het strand te liggen en te genieten van de zon. De stranden zijn erg mooi en schoon. Maar Turkije heeft nog veel meer te bieden en een ticket is daarnaast snel geboekt!

Alanya, een populaire badplaats

Alanya bijvoorbeeld is de meest populaire vakantiebestemming in Turkije. Dat is niet geheel vreemd, want het is een bruisende badplaats. De stranden zijn er goed onderhouden. Ook vind je er een bruisend nachtleven. Zeker voor de jonge vakantiegangers is deze plek daarom aan te raden. De Mediterrane Zee geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met heerlijke visgerechten.

Istanboel

Een zonvakantie naar Turkije gaat natuurlijk gepaard met een bezoek aan de stad Istanboel. Er zijn veel oude badhuizen te vinden in deze plaats. De stadsmuur van Istanboel is een indrukwekkend bouwwerk. Op deze plek is altijd wel iets te beleven. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de Sultan Ahmetmoskee. Houd er dan wel rekening mee dat je schoenen uit moet en dat vrouwen met gedekt hoofd een gebedshuis in moeten gaan.

Een bezoek brengen aan Efeze

Wanneer je een groot liefhebber bent van historie, dan is een bezoek aan Efeze zeker aan te raden. Het wordt ook wel de ruïnestad van Turkije genoemd. In deze stad zijn veel archeologische opgravingen gedaan. Zo is er bijvoorbeeld de Tombe van de Apostel Johannes te vinden. Maar ook kun je er terecht voor diverse opgravingen uit de Griekse Oudheid. Laat je daarom inspireren op deze plek.

Have your say