Het vredelievende Tibet

Verscholen tussen de reusachtige bergen van de Himalaya, ligt het vredelievende Tibet. De indrukwekkende natuur en de mysterieuze boeddhistische cultuur van het land, zullen een blijvende indruk op je achterlaten. Wat maakt een reis naar het vredelievende Tibet nog meer zo bijzonder?

Seven years in Tibet
Tibet ken je waarschijnlijk uit de film ‘Seven years in Tibet’ waarin Brad Pitt de hoofdrol speelde. Ongetwijfeld zul je tijdens een vakantie in Tibet elementen herkennen uit de film. Een van die elementen is de heilige stad Lhasa. Hier zetelt de Dalai Lame in het Potala paleis. Regelmatig reist hij de wereld over om zijn boodschap van vrede, liefde en vergeving te verkondigen.

Op de een of andere manier doet Tibet sprookjesachtig aan. De talloze boeddhistische kloosters in het land, de strakblauwe luchten en de groene bergmeren, geven je af en toe het gevoel dat je in een andere wereld bent. Plan wel voldoende rustmomenten in als je in Tibet aankomt. Alleen de hoofdstad ligt al op een hoogte van 3.600 meter.

De hoogste berg ter wereld
Wie naar Tibet op vakantie gaat, ontkomt er niet aan om de Mount Everest van een bezoek te voorzien. Het is de hoogste berg ter wereld en is bijna 9 kilometer hoog. Deze enorme berg ligt op de grens tussen Tibet en Nepal. Mocht je de kans krijgen om de Mount Everest een klein stukje te beklimmen, doe dit dan zeker. Echter, wees voorzichtig, want het weer kan heel snel omslaan.

Bestel je vliegtickets online
Ga online op zoek naar de goedkoopste vliegtickets en vlieg naar het meest vredevolle land ter wereld. Een reis naar Tibet zal je leven voorgoed veranderen en je helpen om positiever en vredevoller in het leven te staan.

Have your say