Op het vliegveld

Het is zover, de dag van vertrek en jullie staan op de luchthaven…Ingecheckt, koffers afgegeven, de hele dag gehaast en druk geweest en ineens heb je zeeën van tijd over. Bij een intercontinentale vlucht moet je vaak nog twee uur wachten voor je überhaupt het vliegtuig in kan. Hoe breng je die tijd door op het vliegveld?

Tax-free winkelen
Zeker als je bijvoorbeeld nog elektronica of parfum wil aanschaffen, is het de moeite waard om na de paspoortcontrole bij de tax-free winkels rond te kijken. Het feit dat je geen belasting hoeft te betalen kan bij dit soort aankopen veel schelen. Houd, zeker bij het kopen van alcohol en sigaretten, wel rekening met wat je in mag voeren in het land waar je naartoe vliegt. Sommige winkels hebben een service waarbij je je aankopen mag achterlaten en op de terugweg weer kan ophalen.

Met kinderen
Reis je met kinderen, dan is het verstandig ze op het vliegveld nog even goed uit te laten ‘razen’, omdat ze straks in het vliegtuig een aantal uur stil moeten zitten. Op sommige grotere luchthavens zijn speeltuintjes waar kinderen even lekker hun gang kunnen gaan. Maar ook de lange gangen en lopende banden op vliegvelden lenen zich uitstekend voor een rondje rennen. Kies wel een rustige gang zodat je geen andere passagiers omver loopt.

Eten en drinken
Alhoewel de prijzen op vliegvelden voor eten en drinken vaak schrikbarend hoog zijn, kiezen veel passagiers ervoor nog even een broodje te eten of een kop koffie te drinken. Zeker als je met een budgetmaatschappij vliegt waarbij consumpties niet zijn inbegrepen, is dat een aanrader: op het vliegveld is het meestal lekkerder dan in het vliegtuig. Roken is op de meeste luchthavens verboden maar er zijn altijd wel een paar cafés of restaurants met rookruimte.

Have your say