Malaga, een stad om nooit te vergeten

Malaga

Iedereen kent het gevoel wanneer je er even lekker tussenuit wil. Even een paar dagen weg uit de sleur van thuis, weg van het werk en even helemaal tot rust komen. Een stedentrip van een paar dagen is daar ideaal voor. Verspreid over Europa vind je veel steden die geschikt zijn voor zo’n trip. Als je een fijne stad, een lekker klimaat, mooie bezienswaardigheden en een prachtige omgeving met elkaar wil combineren, dan is Malaga een prima optie. Boek een vlucht naar Malaga en je zult merken dat je hier enorm zult genieten. Wij vertellen je graag waarom deze stad zeker een bezoekje waard is. Een bezoek aan deze prachtige stad in het zuiden van Spanje zul je niet snel vergeten.

Alcazaba fort

Tegen de kust van Malaga is het prachtige Alcazaba fort te vinden. Dit grote, eeuwenoude fort gelegen op de heuvel Gibralfaro en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de rest van de stad. Ook kijk je hier recht op de haven, die op ongeveer een kilometer afstand ligt. Het bezoeken van dit fort is een pittige wandeltocht naar boven, maar eenmaal aangekomen op de top zul je er geen spijt van hebben. Vergeet niet je fototoestel mee naar boven te nemen, want dit verbluffende uitzicht wil je ongetwijfeld vastleggen op camera.

Prachtige musea

Tijdens je stedentrip naar de stad Malaga vind je verschillende musea die jou een kijkje geven in de geschiedenis van de stad. Het bekendste museum is het Museo de Malaga, dat is ontstaan na het samenvoegen van het provinciaal Museum voor Schone Kunsten en het provinciaal Archeologisch Museum. Je krijgt hier een prachtige inkijk in de geschiedenis van de de stad en de regio Andalusië. Een ander museum dat de moeite waard is om te bezoeken, is het Museo de Arte Flamenco. Dit museum is met name gericht op typisch Spaanse dans en volksmuziek. De musea zijn vrijwel elke dag geopend en toegankelijk voor publiek. Dus als je in de buurt bent, is het de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen.

Gezellig centrum

Vlakbij de kust vind je het gezellige centrum van Malaga. Het bruisend centrum van de stad is de Calle Marques de Larios, dat is de grootste winkelstraat van de stad. Je komt hier verschillende leuke kleine winkeltjes tegen, maar ook grote winkelketens zijn hier gevestigd. Tussendoor in de zijstraatjes zie je leukste restaurants en barretjes waar je een culinaire tussenstop kunt maken voor wat heerlijke tapas. Wil je het centrum van de stad en het gedeelte er om heen op een leuke manier verkennen? Dan is het huren van fietsen een echte aanrader. Op een typisch Nederlandse manier krijg je de leukste plekjes van de stad te zien, en kom je onder andere langs de indrukwekkende Kathedraal van Malaga en het Teatro Romano.

Have your say